Kappersschool Van Wetten Goedemorgen Reclame
Goedemorgen Reclame

De uitdaging

Een onderneming waar we al jaren contact mee hadden en waarbij het ons opviel dat het logo wel erg verouderd was en dat de communicatie-uitingen bij de kappersschool zelf ook wel beter konden. De ondernemer was het hier gelukkig mee eens en zo stonden we voor de uitdaging van een complete restyling van logo, website en kappersschool. 

Onze aanpak

Er hebben diverse gesprekken plaatsgevonden om duidelijk te krijgen wat deze onderneming wil. Enerzijds is het een kapsalon, anderzijds is het een kappersschool. Twee totaal verschillende dingen, die op de juiste manier vertaald moeten worden. Dit moest echt een restyling worden. Niet compleet een onherkenbaar logo, maar wel hedendaags en makkelijk vertaalbaar naar alle geledingen. 

Logo-ontwikkeling

De corebusiness is de kappersschool. DIt moest dan ook duidelijk worden uit het logo. Het betreft een particuliere kappersschool, die ook fungeert als kapsalon, zodat mensen voor een gereduceerd tarief hun haren kunnen komen laten doen. De kleur van de inrichting is meegenomen in het ontwerp. Een klassieke uitstraling was gewenst. Dat hebben we behouden, maar wel aan laten sluiten bij de huidige tijd. 

1
2
3
4

Huisstijl

Het logo spreekt voor zich. We hebben hier aan toegevoegd het oprichtingsjaar. Dit om te laten zien dat het een professionele, betrouwbare en kwalitatief goede particuliere kappersschool is. 

Voor deze klant hebben we veel gedaan en dat doen we nog steeds. Van visitekaartjes, briepfapier en enveloppen, tot aan affiches, flyers, notitieblokjes en afsprakenkaartjes. 

WEBDESIGN

Waar bij het logo de kappersschool meer mag spreken, geldt voor de website dat het onderscheid tussen de kappersschool en de kapsalon meer gemaakt mag worden. Er zijn namelijk twee groepen bezoekers voor deze klant: de ene groep bezoekers kijkt op de website omdat ze een kappersbehandeling willen, de andere groep bezoekers kijkt op de website omdat ze interesse hebben in een kappersopleiding. 

Dit is gemaakt in één website, die voor iedereen heel toegankelijk is en waarin iedere soort bezoeker meteen vindt wat ie wil weten.

Bekijk hier de website.