Peelland Advocaten Goedemorgen Reclame
Goedemorgen Reclame

De uitdaging

Peelland Advocaten is een nieuw advocatenkantoor in Helmond. We zijn betrokken bij deze klant vanaf het eerste begin. Dat betekent dat we ook de opdracht kregen om een naam te bedenken. Daarna volgde het volledige proces om dit verder te vermarkten, middels een logo, huisstijl, website en andere communicatie-uitingen. 

De uitdaging zat erin om een pakkende en passende naam te bedenken, waarmee we ook een sterk logo konden ontwikkelen. 

Onze aanpak

Helmond is de 'hoofdstad' van de Peel. Dit advocatenkantoor verwachtte vooral regionaal te gaan werken, met als grootste doelgroep de Peel. Het leek ons daarom passend om de Peel in de naam te verwerken. Zo is Peelland Advocaten ontstaan. 

Dit advocatenbureau wil laagdrempelig zijn, maar het moet daarnaast ook zakelijk zijn. Met die gedachten zijn we gaan spelen en hebben we interessante dingen bedacht. 

Logo-ontwikkeling

Al snel kwam in het schetsen van dit nieuwe logo de eerste letter P (van Peelland) tevoorschijn als iets waaraan we wel een leuk accent konden geven. Dit werd gevonden in het welbekende hamertje van de rechter. Op een abstracte, maar toch duidelijke manier is dit in het logo verwerkt. 

Het logo is blauw met zwart, om de zakelijke uitstraling te behouden, zodat Peelland Advocaten een professioneel kantoor uitstraalt. 

Met de kreet 'Oprecht betrokken' wordt het laagdrempelige stukje geaccentueerd. Onder het logo hebben we de rechtsgebieden gezet waarin Peelland Advocaten gespecialiseerd is. Zo zie je in 1 oogopslag wie zij zijn en wat zij doen. 

1
2
3
4

Huisstijl

Het logo van Peelland Advocaten hebben we doorgetrokken in de huisstijl. Zo zijn er een professionele envelop en briefpapier gerealiseerd. Daarnaast hebben we ons ontfermd over het visitekaartje. Dit met dezelfde gedachte als de hele huisstijl: zakelijk, maar toch laagdrempelig. 

Peelland wil betrokken zijn en werkt er hard aan om midden in de samenleving te staan. Dit moet de complete huisstijl uitstralen. 

WEBDESIGN

De gezichten achter Peelland Advocaten, Roel Janssen en Erik Jansen, zijn allebei bloedfanatiek als het om sport gaat. Zij zien dit als een soort zelfde uitdaging als de advocatuur. Sportief zijn, maar uiteindelijk het liefst natuurlijk willen winnen. 

Omdat dit kantoor laagdrempelig wil zijn, hebben we op een ludieke manier sportfoto's gemaakt. De uitstraling van de huisstijl en het webdesign blijft zo zakelijk, maar toch laagdrempelig. 

Bekijk hier de website.